Penang National Park – Turtle Beach

Oplevelsen af at gå midt ude i den tætte skov har vi ikke fået nok af og vi beslutter derfor at afprøve en ny rute, denne gang hen til Turtle Beach.

Stien denne gang skulle være “easier” siger rangeren. Men hvilken del der skulle være nemmere vides ikke, for denne tur byder også på væltet træer og nu også mudret skråninger. Men SMUK det er den og lyden skiftevis fra fugle, frøer og cikader er svær at blive træt af. Bonus info om de overdøvende cikader er, at æggene ruger i jorden i op til 17 år inden de udklækkedes for at leve i max 1 måned.  Den søde abe oppe i træet er iøvrigt en Silvered Leaf Monkey.

På Turtle Beach er der ingen strandcafeer i stedet er det her, hvor både The Green Turtle og Olive Ridley Turtle kommer ind for at lægge deres æg. Ligesom på Turtle Island på Borneo har de også her, et beskyttelses program for skildpadderne, som består i at beskytte æggende i net for slanger, rotter og varaner og senere hjælpe den ud i havet igen. Stedet underviser og oplyser også skolebørn i hvorfor det er vigtigt at passe på truede skildpadder.

Dog er sæsonen ved at være slut for den grønne skildpadde, tilbage har de kun nogle baby skildpadder i et lille bassin så turisterne kan se dem…..

Klik på billedet for at se flere

Klik på billedet for at se flere

På vejen tilbage, møder vi en flok high school piger fra Penang som er på skoleudflugt. Pigerne er vilde med Storm og Emil og vil alle fotograferes sammen med dem. “He is hasome” siger de om Emil:).

En trekking tur på kun 1.15 time skriver de på folderen, men vi er altså først tilbage til ved start 4 timer senere hvoraf vi brugte max 45 minutter på stranden. Hvor de i Australien overdrev en smule med ruternes sværhedsgrader, må vi sige at det omvendte er tilfældet her. I over 30 graders varme – dog i skygge for solen, er det svært at gå meget hurtigere synes vi. Vi er drivvåde da vi kommer tilbage og slukker tørsten med en kold cola inden vi tager bussen tilbage til hotellet. En dejlig dag!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *