Vi besøger pælebyen ChewJetty

Vi nyder en orange ice blend i bydelen Chew Jetty, en bydel bygget på pæle nedrammet i havbunden. Her bosatte de første kinesiske immigranter sig for at sejle vandtaxi for 130 år siden. Herved behøvede de ikke købe jord og skulle ikke betale ejendomsskat. Vi taler med en kvinde som er 4. generation i det hus hendes oldeforældre i sin tid byggede.

Ialt er der 6 Clan jetty samfund tilbage, hvoraf Chew-klanen er den største og fordeler sig på 2 jettyer. Beboerne hedder jettyens navn til fornavn fx boede Emil i Chew Jetty ville han hedde Chew Emil. Et charmerende sted, som også er på UNESCOs Verdensarvsliste over steder som er bevaringsværdige.

Klik på billedet for at se flere

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *