Efter 2 oplevelsesrige dage sejler vi tilbage til Sandakan for at besøge Rainforest Discovery centeret inden vi flyver videre til Kuala Lumpur.

Sukau Rainforest Lodge – del 4

Vores Boreno eventyr er ved at være slut, men vi håber at vi en dag kan komme tilbage og se det hele en gang til. Vi har mødt et meget venligt og hårdtarbejdende folk som har en høj integritet ind i det de laver. Vi læner os tilbage og nyder udsigten til regnskoven og krokodillerne.

Klik på billeder for at se dem større

En kvinde vasker op i floden

Billedet til højre viser en oliepalme plantage. Palmeolie er Borneos største eksportvarer og et areal på 19.000 millioner hektar er i dag dækket af oliepalmer. For at give plads til plantagerne har man fældet regnskoven og i samme ombæring gjort det svære for de vilde dyr at overleve.

Ligesom bomulds planter, dræner oliepalmerne også jorden for næring og kræver derfor store mængder kemikalier. Vi fornemmer en det er et ambivalent emne, for palmeolien giver arbejde og levebrød, men samtidigt er malayerne meget glade og stolte af deres natur og vilde dyr.

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *