Et smut i baghaven

Det er ikke kun på Kinabetagn floden vi er heldige at opleve dyrene. På en guidet tur rundt på en overdækket gangbro, væk fra hovedbygningerne, ser vi en orangutang unge sammen med sin mor.

Sukau Rainforest Lodge – del 3

Her møder vi også de frække Makak aber. Guiden fortæller at vi ikke må vise tænder og kigge dem i øjnene for de kan være nærgående og aggressive. Hun fortæller også at hunnerne tiltrækkes af mænd med skæg, vi laver lige en tjekker rundt og træder et skridt tilbage fra mændene med skæg, for aberne begynder at følge efter os. De samme aber leger tidligt om morgen rundt oppe på bliktaget hvor vi sover – effektivt hvis man skal tidligt op.

 

Ikke bare et træ

På samme tur bliver vi præsenteret for nogle af de træer som vokser i regnskoven. Vi har efterhånden fundet ud af at et træ er ikke bare et træ og en blomst er ikke bare en blomst – alt har et formål.

Saften fra træet til venstre kan parolesire et menneske i op til 2 minutter. Det oprindelig folk var hovedjægere og helt indtil til 1800 tallet (inden indflydelse fra Australien) brugte man at bedøve mennesker med saften fra dette træ, for herefter at hugge hovedet af og lægge det i en kurv ned i floden hvorefter fiskene ville rense kraniet. Herefter hang man kraniet op i køkkenet til pynt, mange kranier var lig med prestige. Derudover troede man på at sjælen fra den dræbte beskyttede en. Senere gik man over til kun at brug orangutang hoveder, for australierne synes det var for barbarisk.

Saften i træet til højre virker bedøvende og blev tidligere brugt af til at lægge ned i floden for at bedøve fiskene så de var nemmere at fange. I dag bruger man net fordi at metoden ikke er halal da det er euforiserende stof!

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *